Individuele coaching

Waar vind ik ruimte en stilte, aandacht voor waar het werkelijk om gaat? Wat te doen als ik voel dat mijn geloof of inspiratie wegsijpelt en mijn energie opbrandt?

Soms is het tijd voor een goed gesprek. Dan wil je even stilstaan. Reflecteren op je bestaan. Op hoe je je leven inricht. Wat vind je echt belangrijk? En hoe kun je vrolijk leven uit wat je inspireert? 

Ik help je graag  ontdekken hoe je weg in het leven gaat en hoe Gods licht je  vergezelt.

 

“Aangeraakt worden door de eeuwige en in beweging komen.”

Waar je met mij over kunt praten

Ik bied je een luisterend oor. Dat helpt je om de zaken die je bezighouden te ordenen of anders te gaan ervaren. Je kunt denken aan crisissituaties zoals een scheiding of conflicten op het werk of thuis, over relaties en eenzaamheid of over ouder worden.

Ook kun je met mij praten over je geloof of over je vragen of twijfels daarbij, of als je op zoek bent naar nieuwe inspiratie.

Geestelijke begeleiding

In een serie gesprekken kun je vertellen over ervaringen in je leven en de vragen die onderweg bij je zijn op gekomen. Je wordt uitgenodigd om sporen van Gods aanwezigheid in je leven te ontdekken. Zo ontstaat er ruimte. Je ziet hoe je onderweg bent en kunt groeien naar wie je ten diepste bent. Je raakt meer thuis bij jezelf en de Eeuwige. 

Reacties

‘De gesprekken maakten dat ik in deze donkere tijd van mijn leven altijd licht ben blijven zien.’

‘De gesprekken hebben me geholpen om beter te kunnen aangeven wat ik wil.’

Door jouw vertrouwen kon ik weer voorzichtig met God omgaan.’

Hoe werk ik?

We maken een eerste afspraak om te verkennen wat je bezighoudt en waarnaar je verlangt en hoe ik je daarbij kan helpen. Soms is één gesprek genoeg waarin je wat zaken op een rijtje kunt zetten. Soms is een serie gesprekken wenselijk. 

Wanneer ga je in gesprek met een geestelijk begeleider?

  • Ik moet een keuze maken in mijn leven, maar ik twijfel. Wat is goed voor me? En hoe kan ik dit zien in Gods licht? 
  • Ik voel me niet gelukkig in mijn huidige werk. Kan ik leren met andere ogen naar mijn werk te kijken en mijn passie terugvinden?
  • Mijn leven kabbelt voort, ik ben niet ongelukkig, maar toch mis ik iets. Ik zoek verdieping.
  • God voelde altijd heel dichtbij, maar nu is hij ver weg en soms ben ik hem zelfs kwijt.
  • Ik wil eens bekijken hoe het met mijn geloof is gegaan in mijn leven.

In de gesprekken zullen jouw vragen uitgangspunt zijn.  Je zult merken dat je beginvraag in de loop van de gesprekken ontwikkelt of duidelijker wordt.

Begeleiding bij huiselijk geweld

In mijn werk heb ik mensen met deze problematiek begeleid. Daarnaast gaf ik voorlichting over het voorkomen van huiselijk geweld en het omgaan met de gevolgen.

Hoe verloopt een gesprek?

Na een kop koffie zijn we stil bij een brandende kaars. Ik nodig je uit te vertellen wat je bezighoudt, of wat je nu nodig hebt. In het gesprek onderzoeken we wat er aan de hand is. Soms komen daarbij dagboekfragmenten of tekeningen of andere opdrachten aan de orde. Soms doen we een meditatieoefening, luisteren we naar muziek of naar een bijbeltekst. Na het gesprek kun je een reactie mailen, soms spreken we een opdracht af.

Persoonlijke ervaring

In het kader van de opleiding heb ik zelf geestelijke begeleiding ontvangen. Ik heb het als iets nieuws en kostbaars ervaren, als aangeraakt of omringd worden door Gods liefde en dat gun ik ook aan anderen.

Wat maakt Geestelijke Begeleiding anders?

Het is minder probleemgericht. Bij alles wat je meemaakt zoeken we naar wat of Wie je draagt en energie geeft. Vanuit je situatie nu kun je zaken laten aangroeien. Ze mogen in het Licht ontkiemen.

Opleiding en werk

In 2014 heb ik de opleiding Geestelijke Begeleiding afgerond aan het Titus Brandsma Instituut en de PTHU.  Ik heb een praktijk als Geestelijke Begeleider en ben aangesloten bij Gaandeweg, de beroepsvereniging van Geestelijk Begeleiders in België en Nederland ‘Gaandeweg’. Ik ben geestelijk begeleider en supervisor bij de Opleiding Geestelijke Begeleiding. Ik ben docent aan de PTHU voor de introductiecursus Geestelijke Begeleiding. Ik ben landelijk actief in Het Netwerk Geestelijke Begeleiding in de PKN.

Kosten en plek

Meestal hebben we een serie van zeven maandelijkse gesprekken. Ik reken € 90 per gesprek, het eerste gesprek is gratis. Mocht dat een probleem zijn dan vinden we er uiteraard een oplossing voor.

De gesprekken houd ik in een rustige ruimte in de kerk of thuis in Maarssen, of online.

Vergoeding GB voor predikanten/kerkelijk werkers

– In het kader van het aangestuurd aanbod in de PE:  Je kunt één keer per vijf jaar een declaratie indienen (voorzien van een factuur van de begeleider) bij het PCTE tot een maximum van € 600, maar niet meer dan de werkelijke kosten.

– Via zorgverzekering Dominass: Bij een acute hulpvraag kan je volgens de aanvullende voorwaarden een vergoeding krijgen via de zorgverzekering. GB is één van de ‘begeleiderscollectieven’. Zie verder de website www.netwerkgb.nl

Wil je een gesprek, of wil je meer weten?

Dan kun je mij bellen of mailen voor meer informatie en/of het maken van een afspraak. In een kennismakingsgesprek proberen we duidelijk te krijgen waar je vragen liggen. Na dit gesprek kun je beslissen of je verdere gesprekken wilt.