Een mooie dag van afscheid nemen en vooruitblikken, bij het afscheid van Tini Brugge. Erg bijzonder hoe ze met haar inspiratie, strijdbaarheid en verbindende kracht vele initiatieven op het gebied van duurzaamheid en geloof nam en mensen wist te verbinden. Wij werkten bij Zin-in-Groen bijvoorbeeld met haar mooie boek over kloostertuinen.

Het was heel bijzonder dat ik als één van de nieuwe stemmen mocht vertellen waarin Franciscus me inspireerde. Ik had het over ‘de angst tekort te komen’,
‘elkaar de maat nemen’ en toch Groen en Vredevol leven. Ik haalde hiermee één van de vier leefthema’s van Franciscus naar voren, het thema vredevol leven. Indrukwekkend om vele mensen uit de milieu en geloof beweging te mogen ontmoeten. Vooral Tinie en haar man.

Ik wens hen beide vrede & alle goeds.

https://www.raadvankerken.nl/nieuws/2023/01/afscheid-nemen-en-vooruitzien-op-groene-ontmoetingsdag/