Mindfulness geeft je misschien rust in het hier en nu. Soulfulness laat je uit vanuit rust opbloeien tot een leven met compassie en creativiteit. In deze heerlijk zomerse retraite proef je door de mooie verrassende oefeningen hoe je met bezieling kunt leven.

\Misschien heb je mindfulness ontdekt als een manier om rust te vinden in het hier en nu. Mindfulness helpt je om beter mee te draaien in een stressvolle samenleving. Maar is dat wat je wilt? Brian Draper vond dat er meer mogelijk moest zijn en schreef het boek Soulfulness. Hij helpt mensen om vanuit rust tot bloei te komen en te leven met compassie en creativiteit. Hij legt daarbij heel natuurlijk de relatie met de christelijke traditie. Soulfulness is heel down to earth, het gaat over je dagelijks leven en hoe je dat– ook met alle tegenstellingen en met alles wat onaf is – met bezieling kunt leven.

In de retraite laten we ons meenemen door de uitdagende thema’s van time-out naar time-in, je unieke innerlijke leven, paradoxen omarmen, stiltewandeling door het donker en je leefritme in kaart. Een boeiende wereld gaat voor je open en je zult zelf ontdekken wat je ervan mee wilt nemen.

We zullen in deze zomerse retraite regelmatig buiten te vinden zijn; om te wandelen, om rustig in de tuin te zitten en in je dagboek schrijven, of om een bloemen/vruchtenmandala te maken. Wie wil kan een paar uur meewerken in de moestuin van het klooster. Wat wij oogsten eten we de volgende dag. Heerlijk!

‘Ik heb eerder een cursus mindfulness gedaan, wat bijzonder om een stap verder te gaan; het begint nu pas pas echt te stromen.’

‘De lichte en krachtige oefeningen zetten me op een verassende manier in beweging. Prachtig.’’

Welkom om mee te doen!