‘De ontspanning, aandachtige tekst-lezing, het schrijven, schilderen, wandelen en de rustmomenten op de avond; wat fijn die diverse vormen.

De Franciscaanse spiritualiteit nodigt heel concreet uit tot bezinning en hernieuwing van de dagelijkse praktijk. De concrete suggesties voor een duurzame levensstijl werden steeds weer open en vrij besproken.

Heel inspirerend allemaal.’

Cursusboek: Verduurzamen is nodig, maar hoe doe je dat?

Ik ging te rade bij Franciscus van Assisi die uitnodigde tot kwetsbaar, betrokken, vredevol, eenvoudig en vooral vreugdevol leven. Met deze thema’s ontwikkelde ik een groene en geïnspireerde leefstijl voor nu.

Via meditatieve oefeningen en vragen bij teksten van Franciscus kun je kennismaken met deze vrolijke duurzame manier van leven. Als lezer ontdek je vervolgens wat je motivatie is om te verduurzamen en welke beslissingen (veel) verschil kunnen maken. Je maakt kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen en je krijgt vuistregels om je energieverbruik, eten, wonen, kleding en spullen te verduurzamen. Naast meditatieve dagboekteksten, prikkelende passages, impressies uit Assisi en ervaringen uit het project Zin-in-Groen, vind je veel aanstekelijke tips om je eigen groene en geïnspireerde leefstijl (verder) te ontwikkelen.

‘Vredevol verduurzamen en elkaar niet veroordelen maar inspireren en ondersteunen, daar kunnen de jonge mensen van mijn kerk wat mee.’

Project

Voor collega’s en andere groepsleiders bied ik het project ‘VerduurSamen met Franciscus’ aan. Op 5 juni 2023 is de startdag voor de nieuwe cursusleiders. De ervaringen met het boek zijn zeer positief en één van de cursisten komt over de ervaringen vertellen. Het is erg leuk om meer achtergrondinformatie te krijgen bij het cursusboek, tips over de opzet en focus van de cursus en elkaar te ontmoeten en onderling te inspireren. Van harte welkom als je met de cursus aan het werk wilt gaan of geïnspireerd wilt worden. We sluiten het seizoen af met een evaluatiedag en verzamelen in de loop van het seizoen duurzame ideeën. Intussen is een vervolgcursus al in ontwikkeling. Met elkaar bouwen we aan een netwerk van mensen die elkaar inspireren tot een groen en vreugdevol leven.

Kom je meedoen?

Aanmelden en info: info@corinnegroenendijk.nl