Als geen ander heeft Etty Hillesum, een jonge joodse vrouw, eerlijk en diepgaand haar geestelijke zoektocht beschreven. Terwijl de wereld in brand staat, begint ze haar dagboeken te schrijven om tot verheldering van haar innerlijk te komen. Ze wordt daartoe gestimuleerd door haar therapeut. In het geestelijk zoekproces ontdekt ze bronnen van liefde in zichzelf (God zelf), die haar in staat stellen er voor anderen te zijn zelfs in kamp Westerbork. Ze schrijft in haar dagboek op 3 juni 1942:

‘En nu –in een onbewaakt ogenblik- lig ik opeens tegen de naakte borst van het leven, omhuld in duizend zoete armen. Dit is mijn levensgevoel en ik geloof, dat geen oorlog daar verandering in kan brengen’.

Velen hebben gemerkt dat haar teksten inspireren om zelf op zoek te gaan en liefde (God) te vinden. We zullen in de retraite fragmenten lezen uit haar dagboek en daarbij mediteren en creatief schrijven. Net als Etty gaan we een eerlijk gesprek met  onszelf aan. Ook verkennen we hoe je een leefritme met aandacht voor stilte en liefde kunt ontwikkelen. Wij zijn benieuwd waar de ontmoeting met deze levenslustige, eerlijke en spirituele vrouw ons zal brengen!

Op 31 januari start de retraite over Etty Hillesum, vijf dinsdagavonden, daarnaast elke week 1 of 2 podcasts om de dag mee te starten en uitwisseling via de chat.

Leuk als je mee komt doen!
Stuur een mail naar: bidindebinnenkamer@gmail.com