‘Ik heb meer rust en ben meer thuis nu’

‘Ik heb vrolijke duurzame slingers gehaakt met een groep’

‘Ik heb kleding geruild in plaats van gekocht’

‘Ik verdeel mijn stukje vlees nu in porties voor twee dagen’

‘Ik kijk een vegetarisch kookprogramma en ik heb na het overlijden van mijn man toch weer plezier in het koken”

‘Ik kan nu op het werk luchtiger met gesprekken over verduurzamen omgaan’

‘We hebben in het midden van ons grasveld een rondje met veldbloemen gemaakt”

‘Ik draai overdag de afwasmachine zodat ik mijn zonne-energie direct benut’

Een paar maanden na de retraite in Huissen kwamen we als groep een uurtje via zoom bij elkaar om te bespreken hoe de retraite doorwerkt in ons leven. En dat was veel meer dan we gedacht hadden. We vertellen elkaar over kleine stapjes als wassen met ‘wasnoten uit India’, De hele groep is erg benieuwd hoe dat uitpakt; we worden op de hoogte gehouden. In al die stapjes schuilen diepere zaken, zoals meer rust brengen in een leefsituatie met een nieuwe partner, vrolijker het gesprek aan kunnen gaan over duurzaamheid op het werk of weer plezier vinden in het koken ook als je alleen bent. Doordat we doordrongen zijn geraakt met de vreugde dat je mag bestaan en daar telkens ruimte voor maken door de concrete stappen, wordt ons leven groener én vrolijker. We houden contact spreken we af: over een half jaar zoomen we nog eens.

Samen verduurzamen is veel leuker.