We reizen per trein naar Assisi. In het spoor van Franciscus en Clara wandelen we daar naar plekken die in zijn en/of haar leven een bijzondere betekenis kregen, zoals een bron, de berg waar hij in een kluis woonde en het stadje Assisi, dat al eeuwenlang een belangrijke plek van inspiratie is. De vreugde over je eigen leven in verbondenheid met de natuur is de basis. Elke dag staan we stil bij een kernthema uit hun spiritualiteit en ontdekken we hoe we die concreet kunnen maken in ons eigen verduurzamen. We maken gebruik van het cursusboek VerduurSamen met Franciscus.

We verblijven op een ecologische olijvenboerderij, met rondom de stille heuvels even buiten Assisi. Daar kunnen we met elkaar genieten van samen koken, eten en ontspanning.

We zijn meer pelgrim dan toerist. De ochtenden kenmerken zich door wandelen naar relevante plekken aan de hand van een dag-thema. We wandelen zoveel mogelijk in stilte. Na de lunch en vrije tijd komen we samen voor dialoog en meditatief samen-zijn en praktisch verkennen van duurzaam leven.

Praktisch:

Periode:                              van donderdag 21 t/m zaterdag 30 september 2023

OLYMPUS DIGITAL CAMERA