In het spoor van  Franciscus en Clara wandelen we naar plekken die in hun leven een bijzondere betekenis kregen, zoals een bron, de berg waar Franciscus in een kluis woonde en het stadje Assisi, dat al eeuwenlang een belangrijke plek van inspiratie is. De vreugde over je eigen leven in verbondenheid met de natuur is de basis. Elke dag staan we stil bij een thema uit hun spiritualiteit en ontdekken we hoe we die concreet kunnen maken in ons eigen verduurzamen. We maken gebruik van het cursusboek VerduurSamen met Franciscus.

We verblijven op een ecologische olijvenboerderij, met rondom de stille heuvels even buiten Assisi. Daar kunnen we met elkaar genieten van samen koken, eten en ontspanning. We zijn meer pelgrim dan toerist. De ochtenden kenmerken zich door wandelen naar relevante plekken aan de hand van een dag-thema. We wandelen zoveel mogelijk in stilte. Na de lunch en vrije tijd komen we samen voor dialoog en meditatief samen-zijn en praktisch verkennen van duurzaam leven.

We zijn meer pelgrim dan toerist. De ochtenden kenmerken zich door wandelen naar relevante plekken aan de hand van een dag-thema. We wandelen zoveel mogelijk in stilte. Na de lunch en vrije tijd komen we samen voor dialoog en meditatief samen-zijn en praktisch verkennen van duurzaam leven.

We werken met het boek van Corinne Groenendijk ‘VerduurSamen met Franciscus’, ‘naar een groene en geïnspireerde leefstijl’, Berne Media 2022.

Van harte welkom om mee te gaan naar Assisi! We kijken ernaar uit!

Mede namens Engelien Bakker,

Corinne Groenendijk

Periode:                              van vrijdag 27 t/m zondag 6 oktober 2024

Praktische informatie en aanmelden